Здравейте!Не се обръщам към вас с "колеги",щото още нямам Алфа,но се надявам скоро и това да стане.Точно за това ми е въпроса-изчетох доста неща из форума,спрял съм се на една 155-ца 2.0 8v Убеден съм вече,че това е най-удачният избор.Колата струва 1500 пари,та въпросът ми е какви разходи приблизително да очаквам по прехвърляне и изобщо докато я пусна на пътя-дали ще се вместя в 500 лв.Уточнявам,че говоря за административните разходи.Знам,че ми е малко тъп въпросът,но никога не съм имал кола,в семейството също не сме имали и не знам изобщо каква е процедурата и какви разходи има.Благодаря ви предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 155? Мнения ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеЗдравейте!Не се обръщам към вас с "колеги",щото още нямам Алфа,но се надявам скоро и това да стане.Точно за това ми е въпроса-изчетох доста неща из форума,спрял съм се на една 155-ца 2.0 8v Убеден съм вече,че това е най-удачният избор.Колата струва 1500 пари,та въпросът ми е какви разходи приблизително да очаквам по прехвърляне и изобщо докато я пусна на пътя-дали ще се вместя в 500 лв.Уточнявам,че говоря за административните разходи.Знам,че ми е малко тъп въпросът,но никога не съм имал кола,в семейството също не сме имали и не знам изобщо каква е процедурата и какви разходи има.Благодаря ви предварително!
Трябват ти гражданска,технически,еко такса ако е с чужди номера и таксите в кат които са около 20-30лв.ако не се лъжа.
Гражданската ти е около 200 (може и на расрочено плащане)
Техническия ти е 25-30лв.
еко таксата ти ще е около 200
PS.Еко таксата ще я платиш само ако колата все още не е регистрирана с български номера.Иначе отпада от сметките.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Благодаря много!Колата е в Пловдив,с българска регистрация е,така че явно еко-такса няма да й плащам.Дано само излезе читава,като свърша работата ще се похваля.Иначе това за мен e най-красивата Алфа,дори по-хубава от 156-цата,направо като видя такава нещо ми става
Comment
-
Alfa 155
Колеги,включвам се пак с въпрос-преди време ви бях питал за мнение за една Алфа 155.Обадих се на жената,която я продава.Та по това,което разбрах от думите й, колата има проблем с моторчето за празен ход,или както тя се изрази-колата е почнала в студено време да губи обороти на празен ход и да гасне.Поради това някакъв пишман майстори й е сложил "нещо като кранче", с което да си вдига ръчно оборотите на празен ход.Помолих я да ми прати снимки на двигателя и това е,което получих:
Има нещо много странно в целия всмукателен колектор-досега не съм виждал такъв.На всички 155-ци,на които съмм виждал на колектора пише twinspark май или Alfa Romeo. Самият въздуховод е различен,кажете ми-нормално ли е това,като се има предвид,че колата е от по-старите модификации-1994?Или е сменяно цялото нещо?
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеКолеги,включвам се пак с въпрос-преди време ви бях питал за мнение за една Алфа 155.Обадих се на жената,която я продава.Та по това,което разбрах от думите й, колата има проблем с моторчето за празен ход,или както тя се изрази-колата е почнала в студено време да губи обороти на празен ход и да гасне.Поради това някакъв пишман майстори й е сложил "нещо като кранче", с което да си вдига ръчно оборотите на празен ход.Помолих я да ми прати снимки на двигателя и това е,което получих:
Има нещо много странно в целия всмукателен колектор-досега не съм виждал такъв.На всички 155-ци,на които съмм виждал на колектора пише twinspark май или Alfa Romeo. Самият въздуховод е различен,кажете ми-нормално ли е това,като се има предвид,че колата е от по-старите модификации-1994?Или е сменяно цялото нещо?
Тоя "майстор" да не е бил водопроводчик, че е сложил ъглово сферично кранче за мивка ?Arena Coast Customs
Comment
-
На мен тоя колектор ми се вижда да е от 164/ка т.спарк,заедно с маншона м/у дросела и дебитомера,а степ мотора не е болка за умиране,вероятно е блокирал на отворено положение и затва е тоя кран ,да не дьржи високи оборотиALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
Alfa Romeo 145 3.0V6
Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6
Comment
-
Еми за тея пари толкоз,вие кво очаквате,перфектна без забележки.Ама като се загледах добре,то не само маншона и см.колектор са от 164/ка ами изобщо целия мотор е от 164/ка 91/92год.,дето са с делкатаLast edited by Gosheto30v6; d.m.y г., 23:53.ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
Alfa Romeo 145 3.0V6
Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеА на мен тоя мотор хич не ми прилича на мотора слаган в 155... по-скоро е от по-стара алфа - 75 или 164.
Comment
-
Ее,това е добре донякъде-значи не са правени експерименти с нея.Друг е въпросът дали е добре,че е с толкова стар вариант на мотора.Струва ми се,че иначе изглежда добре-не е мит моторът,няма омазано с маслаци и други странности.Дано да може да се оправят изцепките с МПХ лесно и без много разходи,че и то не е евтино да му се невиди.Благодаря ви на всички за бързия отговор.
Last edited by Dimicha; d.m.y г., 00:08.
Comment
Comment